Over Mij

divider

Volg je passie. Hanneke Gudden volgde dit advies en leeft nu van het optreden, maken van muziek en vocal coaching. Vandaag de dag focust Hanneke zich vooral op songwriting en het zingen en heeft ze een deal met Cloud 9 Publishing binnen gesleept. Ze schrijft songs voor en met andere artiesten en voor haar eigen act 'Ava Silver'.

Het startte allemaal met het meezingen van de grote hits. Een onstopbare drang om te leren hoe die grote artiesten hun noten raken. Ze startte met zanglessen toen ze 13 jaar oud was en ze stapte elke zaterdag op de trein om een musicalcursus te volgen. Hierna volgde de studie 'muziektheater' aan het conservatiorium. Daar kwam ze er echter achter dat zang toch echt haar sterkste kant is en ook groeide de interesse in de popmuziek. Toen Hanneke haar eerste songs opnam in 2008 was er geen weg meer terug. Het voelde magisch om je songs tot leven te horen komen. Dat jaar startte ze ook met het zingen in een jazzy funkbandje. Een logisch gevolg was dat ze auditie ging doen voor de studie 'vocals' aan de Rockacademie en haar weg daar vervolgde.
Na het onderzoeken van verschillende stijlen muziek tijdens haar studie, werd haar muziek steeds meer beïnvloed door electronische muziek. Toen kreeg haar act meer vorm en startte ze Ava Silver, een solo electronic indiepop project. Als een DIY (do it yourself) artiest zijnde, is ze op verschillende aspecten in de muziek erg gegroeid.
Op de Rockacademie startte ze ook met het samenwerken met verschillende talentvolle producers zoals Daniel Ortgiess (van We Are Loud), Tom Maas (van Boef en de Gelogeerde Aap, Top Notch) en Kriss One. Zo kwamen de eerste elektronische tracks dan ook tot stand. Vandaag de dag werkt ze samen met verschillende producers en artiesten, vooral in genres gerelateerd aan dance, popmusic en een beetje r&b/hiphop. Naast het werken met Nederlandse talenten, beginnen ook de internationale samenwerkingen tot stand te komen.

3FM

Optreden bij radio 3FM (2013)

Ruben Hein

Voorprogramma artiest Ruben Hein (2014)

Alain Clark

De aftershow van Alain Clark verzorgen (2014)

Woo Hah

Optreden op hip hop festival Woo Hah met Tom Maas (2015)